Jan 26, 2018, 11:45 PM

Сватба в края на Света 

  Poetry » Love
629 1 1

СВАТБА В КРАЯ НА СВЕТА 
Р. Чакърова

 

Приспивам близко минало в косите си,
сребреят бели спомени в затишие
и следващата буря чака дните ми,
а листът бял – със стих да я опиша.
Ще свети в пурпур нишката в съня ми, 
чертаеща пътеката ми в мрака
и крехките ми стъпки ще останат
зад мен до съмване да те дочакат.

 

А аз ще съм от другата страна,
прекрачила през грешките си смело
и ще съм от изчезващ вид жена –
такава, от "крилати-звездочели"...
С две думи – ще съм некролог,
а ти – от близките опечалени.
Затуй пък, кум ще ни е Бог,
когато в друга ера се заженим!

 

Така че, давай! Смело ги канѝ –
онези, всички, дето с глас се смяха!...
И... после... до молитва остани
в невидимата ни небесна стряха.
Прегърнати ще чакаме звъна,
вестяващ първата ни панихида.
Ще е прекрасно – в края на Света
да знам, че непременно ще те видя!...

 

Лондон 06/08/2017'  11:04 Canon Street Stn

© Rositsa Chakarova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??