Sep 8, 2022, 10:08 PM

Свещ 

  Poetry » Love, Phylosophy
507 3 3

В живота ти когато влезе мъж,

с претенция да бъде катедрала,

въжетата не дърпай отведнъж.

Камбаната ти дълго е мълчала,

звънът ѝ в храма глухо ще кънти,

ще плаши насъбралото се паство.

И Господ сред тълпата си мълчи,

не вдигай шум, ще бъде светотатство.

Възрадвай се, предложат ли ти храм,

ликувай, но без химни и фанфари.

Сред мрака си човекът все е сам,

докато някой свещ не му запали.

© Богдана Калъчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??