Feb 20, 2024, 9:58 PM

Светла любовта… 

  Poetry » Love
190 2 0


Като светлина в тунела,

озари пътят, който загубих.

Като молитва за дъжд,

дойде да напоиш сушата.

 

Като Ангел от небесата,

слезе ти когато умирах.

Като ветроходна яхта,

задвижи ти сърцето ми…

 

Като зора в края на нощта,

дойде, за да започнем нов живот.

Като Луната и звездите,

озова се ти между зениците ми.

 

Като лъчите на утрото,

влезе ти в живота ми.

Като Слънцето в небето,

изпълни ме с любов…

 

Като оазис в пустинята,

изпълни ме с вяра…

Като дъното на океана,

удиви страховете ми…

 

Като глас в тишината,

пристана светла любовта.

Като вятърна мелница,

събуди тя от сън мечтите ни…

 

И така те обикнах аз,

без закони, граници и време.

И така влезе ти в мен,

във всеки сън, където си…

 

И така е, всеки търси любовта такава,

но открива ни тя, когато не очакваме.

И никой не си представя това щастие,

но Бог събира душите, които се обичат.

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??