Dec 28, 2018, 10:32 PM  

Светлина 

  Poetry » Phylosophy
469 6 5

Дуетен стих - Таня  Денева и Таня Мезева

 

 

Т. Д. Вдигни глава, сълзите се не крият, 
че знак са за пречистена душа.
Те, мъката стаена ще отмият
и пак ще се усмихваш след това.

 

Т.М. Преглъщам ги. Нагарчат ми. Болят ме. 
Но знам, че носят любовта. 
Защото Бог ги праща за награда, 
та с раната дълбока се сдобрят.

 

Т. Д. Ще те болят, ще парят, ще лекуват.
Ще ти напомнят, че велик е Бог.
Самата ти съзнаваш колко струват,
че само миг е този наш живот...

 

Т.М. Да, миг е! Като миг от вечност,
но с даден път, от нас преди избран. 
Дали през него ще премина честно 
или ще изгоря, това не знам.

 

Т.Д. Напротив знаеш! Със сърце усещаш
и затова си бяла... И добра...
Поредна болка със любов посрещаш, 
превръщаш я в магия след това.

 

Т.М. Магията си бяла сътворявам, 
чрез теб приятелко, за мен една. 
Обичам те, не спирам да повтарям. 
Виж болката ми.... тихо намаля.

 

Т. Д. Това целях... и радвам се за тебе.
Обичам те със цялото сърце. 
Животът дар от Бога е, не бреме. 
Харесвам те с усмихнато лице.

 

Т.М. И аз благодаря, че си до мене
във радост, във страдание, в беда.
Бъди обична ти! Благословена!
Не спирай да раздаваш светлина!

 

Таня Г. Денева и Таня Мезева


28.12.2018

© Таня Мезева All rights reserved.

Стих, написан на един дъх, за истинското приятелство.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??