May 22, 2015, 7:38 AM

Светоусещане 

  Poetry
490 0 7

СВЕТОУСЕЩАНЕ

 

Усещам те край себе си - вълшебен.

Мой свят, покълнал в шепа пръст,

в сърце на птица... Топъл и потребен.

Убежище за тленната ми плът.

Пристанище на тихите ми стъпки.

От мисли и от чувства сътворен.

Измислям те наново и те сбъдвам

все по-прекрасен с всеки следващ ден.

 

Небето ти нахлува във очите ми.

Реките ти във вените текат.

Зелено е. Зелено е... Горите

разтварят клони и се ширва път...

 

Венцислава Симеонова

© Венцислава Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??