Feb 11, 2014, 10:24 PM

Световна Легенда 

  Poetry » Other
568 0 3

Световна Легенда

 

Ти чу ли? Отдавна се говори,

че по земята непокорна броди.

Като грипен вирус се предава,

удря те направо във стомаха

 

Ти чу ли? Обиколила е Света.

И била за всекиго различна.

Едни описвали я благо,

други пък страхували се от начало.

 

Ти чу ли? Като чума

може да те повали,

но способна била

и да те прероди.

След себе си оставяла следи,

осмисляла по пътя си животи.

 

Ти чу ли? Легендите сами разказват,

че хората чрез нея се сплотяват.

Че лекува всяка рана,

легендата световна стана.

 

А чу ли, че по-скъпа е от злато

и всеки иска да я срещне.

Късметлия бил онзи,

който успявал в очите ù

да се погледне.

 

А ти чу ли? Легендата и мен излъга

и сега съм ù в ръцете.

Непокорната ме облада

и в щастливец ме превърна тя!

 

© А.А. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??