Dec 28, 2014, 1:22 PM

Светът осъмна 

  Poetry » Phylosophy
636 1 4

      Светът осъмна


Светът осъмна чист и бял...

Днес коледните феи са изплели

на Божето дете ефирен шал -

подобно брюкселски дантели...


Светът осъмна причестèн,

невинен и в смирена жажда...

Като Христос във Коледния ден

отново за живот се ражда...


Светът осъмна осветен...

Звезда грижовно го напътства,

огрява пътя към Дома...

Пътят...

            който никога не свършва...

 

27.12.2014г.

© Сиси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви!
    Честита Коледа и на вас!
  • Честита Коледа, щастлива и засмяна бъди!
  • , харесах брюкселските дантели... И не само! Весели празници!
  • Много хубаво! Честита Коледа!
Random works
: ??:??