May 10, 2012, 10:44 AM

Светът във теб 

  Poetry » Phylosophy
406 0 2

В душата имаш си вратички.

Там всичко има, има ги всички.

Потичат към съзнанието срички.

Минават през твоето настроение.

Отрязва или добавя им движение.

Превръща в грозота или творение.

И образа ти връща за съмнение.

Поема той и устните ти прихват.

Мълчат, говорят, или се усмихват.

Треперят, докоснати притихват.

Желанието поглъщат и стихват.

То тръгва да говори на сърцето.

Минава през дъха, поел небето.

Потапя се в живота на морето.

С наложено от разума ти вето.

Намират си арена, спират там.

Кой ще вземе, ще даде, не знам.

Кой ще победи, ще остане ням.

Решаваш ти кой да бъде сам.

Учудващо светът във теб се сбира.

Разхожда се, за мъничко се спира.

Описва се, описва те и пак напира.

Оставя, взема – Е, всеки си избира.

 

Вълна щастлива се отлива,

просто за друга тя отива.

Отново от брега се скрива,

но него пак тя ще полива.

 

Vacuum

© Влади Мир All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да бях написал за шампанско
    Или може би нещо по-балканско
    Водка с кола, ракия и салатка.
    Усмивка Ели – колко сте сладка!
  • Нищо, нищо, не Ви се разбира.
    От мъка сега ще си сипя бира.
    Единственото, което ме спира,
    е че не обичам бира.
Random works
: ??:??