Jan 30, 2006, 11:57 AM

Свободата да избираш 

  Poetry
1132 0 3




                               Свободата да избираш


Свободата да избираш - това е голямото удоволствие.
Вярвай ми, да бъдеш или не, да го направиш или изоставиш...
От скала да скочиш или да останеш, да гледаш или да затвориш очи.
Борба ли е живота ти или си се предал изцяло, помисли!
О, Свободата да избираш е велика, борбата да я постигнеш е голяма.
Да,  има и други пътеки, по които се достига до там.
А, дали чрез борба или чрез отдаване, свободата да избираш е живот!



                              * * *

            Ето така искам да живея...
            И да се рея, и да се смея.
            И да ги няма тези везни,
            определящи смеха и тъгата.
            И да няма сълзи в очите на децата.
            И да няма въобще тъга по земята.
            А само радост и щастие,
            веселие и разбиране,
            отдаване и сливане,
            усмивки и любов...
            И свободата да избираш!

                                        25.01.98/2006

© Атанас Коев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??