Dec 3, 2006, 8:39 PM

Свободата ми - любов 

  Poetry
738 0 6

Свободата ми не е омраза.
Свободата е любов.
Любов към мен,
към теб,
към брата...
Смелост е... свободен зов!


Човек така се ражда - роб
на пъпната си първа стръв.
Най-първа майчина любов
прекъсва робската му връв...
със кръв...


Свободата ни не е омраза.
Свободата ни - любов.
Любов към мен,
към теб,
към брата...
Свободата е и боен зов!


Свободата ни, като зараза -
най-търсената болест е любов...
към мен,
към теб,
към брата...
Свободата ти - любов.


Човекът винаги умира -
и със и без любов.
Но когато да умирам,
не желая да съм роб!


Свободен искам, без омраза -
Свободен със любов...
към теб,
към мен,
към брата...
Свободата ни - любов!

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??