Jul 18, 2023, 11:40 AM

Свободно съчинение на тема "Череп" 

  Poetry » Humour
676 2 30

  

Тоз  нов конкурс е поетичен,

но с тема странна, по-различен.

Че череп бял и чудноват,

 е тема станал, честно, брат!

Хем, той гнездо е на мечти,

хем, дом кошмарен, гледай ти!

- Брей,  хора да му се е невидяло,

пак ще се дърляме за щяло и нещяло.

Кой по-хубаво римува череп и кошмар,

гнездо с надежда за беден обущар.

Та, какво ли има в черепа тъй бял,

освен, че патоанатомът молив е опрял.

Гробарят хили се с уста беззъба

и гали черепа  от ръб до ръба.

Е, хайде ! Дадох ли ви вдъхновение

за стих на тема „череп“, без съмнение?

Борбата славна почна вече,

за място първо всеки се завтече!

П.П.

И празен череп, празен е бокал,

разбрал е този, който е разбрал!

© Люси Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??