Свят
О, колко мъничък е моят свят!
И колко е голям светът без мене!
С две пръстчета от него късах цвят...
А дадох всичко да ми вземе!...
Не бих желал да седна да се пазаря
за скромния си капиталец,
но аз с живота ще споря...
Та аз не съм Неандерталец!...
© Христо Славов All rights reserved.