Aug 12, 2011, 11:32 AM

Свърши се нашето кино 

  Poetry » Love
497 0 3

Свърши се нашето кино

(по Марина Кауханен)

Вечер. Горещо.
Нашата среща
оглежда неонът със слуз...
Нотка минорна.
Пием. Не спорим.
Лее се черният блус.

Мирис мускатен.
Димът - като вата,
даже напомня тамян...
Тъмно и трепетно.
- Колко си ветренна...
Колко, от теб, съм пиян!

Мравки по кожата.
"- Такси?!" - ще предложа.
"- Не искаш ли?!" "- Да! Ама Вчера..."
Късно да почваме.
Джин с многоточие...
"- Сбогом, Приятелю верен..."

Небето закапа.
Звездите окапаха.
Счупена, чашата с джина...
Черна палитра.
Липсват субтитри.
Свърши се нашето кино...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??