СЪБУЖДАНЕ
През мъничка пролука в щорите
Слънчо пръстчето промуши,
на възглавницата спря,
погали клепките заспали
и по бузата ме боцна.
Усмихната очи отворих
и видях във стаята,
по бялата пътечка светлина,
че като мънички прашинки
думите добри танцуваха
весел танц на радостта.
Целунах този лъч,
да предаде целувката на вятъра -
за оня, който душата ми
поиска да погали.
© Юлияна All rights reserved.