Mar 14, 2017, 8:43 PM

Събуждане след дъжда 

  Poetry » Other
228 1 2

След дъжд,

небето се усмихна

и ме целуна

с слънчеви лъчи.

Природата за миг притихна,

а после пойна птичка

тишината наруши.

 

Запя и моята Душа,

макар до вчера,

бе с тъга пропита

и с свежест

си нахрани

сетивата до насита.

 

Че зная –

нито радостта е вечна,

не е и вечна моята тъга.

Животът е

с палитра пъстроцветна,

тъй както пъстра е

и пролетта.

 

Събужда се

природата заспала.

Треви, иглики

пръска по земята,

като цветни покривала.

И с тази красота

лекува ми Душата.

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??