Jan 10, 2010, 3:02 PM

Събуждането на Адам 

  Poetry » Other
448 0 4

Събуждането на Адам

/ по Е.Н.Степанов /

Ех, Жена - Чудото на Чудесата!
Загадка, създадена за мъже.
Ти бе Божият Дар, Посланието на Небесата
и за всичко Първопричината бе!

"Миг на Наслада" - само си ти!
Царица или робиня за изтезания...
На пух и прах разбити мечти
и хиляди неизречени признания...

Теб да разбира не може мъжът.
Опитва се, а после все вие...
Разбира се, Святата Голяма Лъжа
безумно, с очи да те пие!

Нито от злато, ни от сребро,
о, Боже! Вечно се чудим!
От Нищо направена! Само ребро,
а вечно държи Адама събуден!


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??