Понякога нещата просто случват се така,
захванеш ли се с нещо то се получава.
Протегната от небесата спуска се ръка,
нагоре дърпа те, в дела те поучава.
Тогава казва се, че имаш ти успех,
житейски, личен и професионален.
Сега е време просто да благодариш,
молитва в храма ще е жест официален.
Защото ще ти кажат, имаш ти късмет,
по твоята пътека никога не срещна пречка.
Ще ти завидят някои, че движиш се напред,
а друг се мъчи, но го спира всяка клечка.
Не го ли сториш просто ще сгрешиш,
а лесно гладкия ти път ще стане стръмен.
От теб зависи как животът ти ще продължи,
тъй светъл чист спокоен както беше до сега,
или тънлив и тежък в мрак потънал тъмен.
© Петър Петров All rights reserved.