15 сент. 2021 г., 13:10

Съдбовна поема 

  Поэзия » Философская
257 0 0

Понякога нещата просто случват се така,

захванеш ли се с нещо то се получава.

Протегната от небесата спуска се ръка,

нагоре дърпа те, в дела те поучава.

 

Тогава казва се, че имаш ти успех,

житейски, личен и професионален.

Сега е време просто да благодариш,

молитва в храма ще е жест официален.

 

Защото ще ти кажат, имаш ти късмет,

по твоята пътека никога не срещна пречка.

Ще ти завидят някои, че движиш се напред,

а друг се мъчи, но го спира всяка клечка.

 

Не го ли сториш просто ще сгрешиш,

а лесно гладкия ти път ще стане стръмен.

От теб зависи как животът ти ще продължи,

тъй светъл чист спокоен както беше до сега,

или тънлив и тежък в мрак потънал тъмен.

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??