20.02.2018
Съдебни бисери
Явил се Спиридон на дело във съда ....
Бракоразводно. Ен-ти път и съдията пита,
/такова чудо до сега не е видял света!/
причините, да свърши бракът, заради които...
И ето разказът на Спиридон :
"Първата жена - учителка бе - как да кажа...
Искаше. И да повторя - все не бе доволна!
можел съм и собствен "почерк" да покажа,
дори и "по така" програма произволна...-
А пък спортистката си знаеше това едно -
"темпо, хайде, темпо, ти си млад и здрав!"
Вече непрекъснато бях с пулс над сто!
Тя темпо искаше! Иди доказвай, че си прав!...
Докторката беше като рецепта стриктна -
с добър ефект било шест пъти денонощно,
ама, че можех и камбаната да ритна -
настояваше на нейното, за още и за още....
Зъбната такава, да не изостане по-назад -
още време имало - не даваше да се извади!
По въпроса не бях вещ, не съм запознат -
и оставях - нека, както знае, тъй да прави.
Имах и кондукторка - една жена такава -
подканваше все по-навътре да се влезе,
че има още място! И може да е права! -
и тя да каже трябваше, кога да се излезе!...
А пък бензийнджийката все искаше маркуча -
сама да слага и го вади, но не бързаше,
опашка и да имаше! Но аз така и не научих
ни името ѝ истинско, ни левата, що вземаше....
Инженерката, харесвах - да си кажа право...,
макар че се държеше със мен така обидно...
Днес не мога ли - а утре да, обаче трябва
с конкуренти да се боря и това бе видно!...
И сега съм с французойка, но и тя не струва...
Абе, мръсна твар, бе! Къпе се по дваж на ден!!!
Та реших, че няма да се женя пак - тепърва...
Отсега нататък - ще си ходя... стар ерген!!!""
© Ирина Филипова All rights reserved.