Nov 25, 2008, 1:15 PM

Съжителство 2 

  Poetry » Phylosophy
519 0 14
                                                                С благодарност за другия поглед
                                                                на Словослава (Слава)
 
 
Понякога изглежда ми, че беше вчера.
Понякога изглежда  ми, че споменът е чужд,
непреживян...
Понякога си повелявам щастие.
Понякога, когато хаосът е друг
развеличан...
Понякога възвръщам босата си грация,
с надеждата да заживее в мен герой
необещан...
А стъпките ми парят от падения -
Завръщам се в брега спасителен
и безкошмарен
там...
... В доброто бащино огнище момичето,
родено в снажна синева с любов,
пречистена отново ще се вглеждам -
струяща тюркоазена дискретност,
в която винаги и пак ще се оглеждам...

© Мариола Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??