Jun 4, 2007, 11:38 AM

Сълза в окoто на икона 

  Poetry
721 0 15
Изискан ресторант! Кристален звън!
По дансинга танцуват хора млади!
На тиха музика, като във летен сън,
пригласят музикалните минори!

Как празнично е, със камбанен звън,
от приказка на Шехерезада,
във лятна нощ, красиво е навън,
а тя стои в салона до стената!

Най-приказна от всичките принцеси!
С най-чистото и искрено лице!
С най-сините очи, като монети,
оглежда се за своето момче!

Една смолисто-палава къдрица
е паднала на бялото чело.
Момичето, подобно на светица,
рисува я художник със перо!

Във ъгъла притихнала, сама,
красива като празнична корона
и чиста като изворна вода,
блести сълза в окото на икона!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??