Oct 6, 2012, 3:52 PM

Сълзи в раковина 

  Poetry » Other
565 0 8

Ще си поплача тихо в раковина:

за обичта, която не получих,

за славата, с която се разминах,

за щастието, дето се не случи.

 

Ще отнесе сълзúте ми морето.

Водата му ще стане по-солена.

От странна меланхолия обзета,

луната ще наднича променена.

 

Ще съм сама. До болка изтъняла

ще е душата ми –ненужна книга,

докрая недочетена, но бяла

като съня на влюбена авлига.

 

Не ме жалете. Само си спомнете,

ако внезапно някъде замина,

че всъщност бях красиво синьо цвете,

поникнало от сълзи в раковина...

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??