Feb 27, 2013, 11:06 AM

Сълзите на небето 

  Poetry » Landscape
772 0 2

Небето понякога със сълзите докосва -

земята целува в своя тъга,

на капките шепота омагьосва -

цветята и улиците... Рисува дъга.

 

Понякога глас от джобове разпръсва

(то явно събира огньове от зло) -

тогава дори и тревата настръхва,

а вятър крещи отпред на витло.

 

Понякога тихо сълзите напират

и снежни откъсват се, танцуват балет -

на Равел "Болеро". Пред мен дефилират.

Изплитат красив белоснежен жакет.

© Ивелина Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??