Oct 2, 2018, 10:58 PM

Сълзите на природата 

  Poetry
137 0 0

Капчици роса – сълзите на природата...

За нас ли плаче тя – хората –

бедните, зловредни нейни създания?

Плаче ли, за това, че сме се отделили от нея,

за това, че я рушим – строейки бетонни чудовища,

създавайки средства за масово унищожение,

убивайки животните, сечейки горите ...

Плаче, с капчици роса – нейните сълзи ...

И все още ни търпи..., но докога ли...?

Не се ли променим, какво ли ще последва...?

 

Ще бъде страшно ...

 

Ще потече кръвта й –

безброй огнени реки  от  ранената  й гръд...

Ще се превърне дъхът й в урагани...,

А думите й като крясък ще се изсипват

                върху нас – огнени светкавици...

 

А засега,  тя само ни търпи  и  плаче...

        Капчици роса – сълзите на природата ...

 

© МД All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??