May 1, 2007, 9:43 PM

Съм 

  Poetry
676 0 2
 

Един полъх неочакван,

едно докосване нежно

на воала красив,

но тук е студено и скрежно.

Пчелица да стана,

нагоре да полетя,

за да мога да го стигна

през пролетта.

Звездица да грейна,

пътя да му озаря,

но вятър ненадейно вейна

и пак сама съм сега.

Тогава нагоре се издигнах,

отвъд   всичко и всички същества,

към необятното политнах-

далеч от тъжната Земя.

На Луната кацнах меко-

„Там ще светя" - искам да отвърна.

Полъхът дойде ненадейно, леко,

но на морска пяна ме превърна.

Сега летя някъде в простора,

няма ме, има ме, сама съм.

Навред - само хора,

а аз съм морска пяна.

© Александра Сергеевна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Аха... аха да кажа нещо... някаква мисъл така ми се върти в "кратуната"... що пък да не кажа? Муууууу!!!!!!!
  • Добре дошла, Алекс!
    Хареса ми твоя стих!
    Поздрави!
Random works
: ??:??