Спиш ли?... Няма да те будя...
Досънувай го...
Изписал ти е на лицето
блаженство чудно,
в нощната завивка от кашмир...
Лунния фенер е спуснал
рехав лъч,
докоснал те,
оставил ти е мир,
във тонове лирични...
Навярно,
тъкмо си сънувал
как промълвих,
че те обичам...
© Дидислава All rights reserved.