Mar 27, 2014, 6:20 PM

Сън в Дания 

  Poetry » Other
617 0 10

                       „Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея...”

                                                         Шекспир

 

Блед грим и пудра. Аркансил. Червило.

И руж по скулите фатално се търкаля.

 

Във Дания отдавна няма нищо гнило,

а тук, сърцето на града за 7-ми път удари.

 

Площадът засвирука залезна прелюдия –

от запъхтени токчета и клаксонова врява.

 

В секунда мрак и тишина дузина „луди”

със Мелпомена пулса си сверяват...

 

И... Дания отново се целува с плесента,

и призраци оплитат Хамлет във въпроси...

 

Дали е диагноза, бяс, каприз или пък суета

душата ти по въглени да скита боса?

 

Въпрос-клише. Да бях се сетила за друго!

Завеса... Сянка... След това от шпаги звън.

 

Офелия е рима на река и синоним на лудост...

 „... заспи – не повече. И знай, че тоя сън...”

 

За „тоя сън” – наздравица! Да пием!

Че скоро пир за червеите ще сме, като Йорик.

 

И утре, като Дания, във тъмнина ще гнием.

А днес да сме – до мозъка на костите – актьори.

 

 :))))

 

27 март - Международен ден на Театъра

 

 

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??