Oct 19, 2008, 12:01 PM

Сън в морско синьо 

  Poetry » Other
957 0 4

Във въртопа на съня ми ще възкръснеш.

 

Под палмите танцувам гола...

Пристъпващ, тъмнината ще разпръснеш,

а за теб морето ще разтворя.

 

Ще се гмурнем в дълбините,

ще усмихнем тъмнината,

ще си спомняме за дните,

изпуснати във бързината.

 

Ще те нагостя във моя морски дом,

ще ти покажа що е то русалка,

ще пием контрабанден ром,

а после - изненада малка...

 

 

* * *

 

След рома заигра се моята писалка.

 

Ти заспа блажен върху коралов нар... и така до утре.

Утре може да си степен цар

 

и пак в пожара на съня ми ще възкръснеш.

 

© Ния All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??