May 25, 2021, 11:06 AM  

Сънища 

  Poetry » Love
1015 3 9

Обичай ме по-бурно от морето.

Сънувай ме безпаметно като стихия.

И тайно в нощите ми се промъквай,

във сънищата ми, като магия.

 

Опивай ме със погледа си алчен,

така че да раздира тишината,

дори и в пътища незнайни,

да се изгубя сляп във тъмнината.

 

Разкъсвай по-свирепо от съдбата

във миговете кратки на забвение.

Когато в своя мрак да те докосна,

да изгоря във моето спасение.

 

Обезумял от твоята омая,

не искам тези сънища да свършват.

Макар да знам, че всичко е измамно,

ще чакам в нощите ми да възкръсваш.

© Деян Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??