Сънувах страшен сън:
ти тръгна си от мен,
замина с друга,
някъде, далече...
А аз изтръпнах,
че те губя,
че пътят ни разделя се на две...
И чух, че шепнеш ù слова,
които някога шептеше,
прегърнал мен!
Рисуваше ù приказни светове,
изтъкани в мечти,
а мечтите - свързани с
любов и вярност!
Гледах и не вярвах,
и чудих се кое те промени,
попитах те,
а ти обърна се и замълча.
Така разбрах, че отговор
не заслужавам...
Стреснах се и се събудих
от този зъл кошмар,
реших да те прегърна,
отново да заспя спокойна,
но теб те нямаше,
аз бях сама...
И в миг осъзнах:
кошмарът бил реалност,
а ти и аз, че още заедно сме -
сън...
Тогава ще заспя отново!
© Магдалена Динева All rights reserved.