Jul 1, 2018, 8:23 AM

Сънят 

  Poetry
442 0 0

Летя в безкрайното небе,

сякаш някой нежно за ръка ме води.

Не виждам никакво лице,

но усещам как във спомени се ровя. 

 

Над мен се разпери сякаш птица,

ал обърнах се и онемях.

Видях криле на нежна хубавица,

сетне лицето й съзрях. 

 

Сълзите й се ронеха безкрайно,

пълнеха сякаш земните недра.

Гледаше да бъде мъничко потайно,

въпреки че вече ме съзря. 

 

Очите й сякаш с радост се напиха,

спряха вече безкрайните сълзи.

Сърцата поробени оковите разбиха,

тя за нов живот се прероди. 

 

Мечтите й се върнаха отново,

желанията й смелост придобиха.

Вече всичко бе за животът й готово,

крилете й, на земята, в нозе се претопиха.

© Георги Сираков All rights reserved.

Сън от миналото

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??