Nov 5, 2009, 9:41 PM

Сънят, в който вярваме, понякога е лъжа 

  Poetry » Phylosophy
525 0 3

„Сънят, в който вярваме, понякога е лъжа”

 

Тя тръгна отново в мъглата –

не виждат очите ù!

Ръцете докосваха нещо във плътния мрак

и бавно се спусна надолу по пустите улици

да търси в безкрайния свят забравени радости!

 

И дълго се лута във мрака –

изстиват ръцете ù!

Краката препъват се – пада и продължава!

Вървеше сред хора, но те не я виждаха

и бързаха в мисли унесени към своите къщи.

 

А тя не усети кога безмълвна се връщаше –

ненамерила радост, неоткрила надежда!

Не успя да открие това, за което мечтаеше;

не намери тя пътя, по който да тръгне...

Не разбра, че лъжата, в която тя вярваше,

ще остане завинаги в нея и нарича се Сън!

© Горан Русинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво е.
  • Едно впечетляващо стихотворение!За мен беше удоволствие да те чета.Ще следя творбите ти,защото си от малкото открояващи се автори!Поздрави!
  • и бавно се спусна надолу по пустите улици
    да търси в безкрайния свят забравени радости!

    Усещаш и докосваш, миличък Поздрави!
Random works
: ??:??