May 29, 2017, 12:16 AM

Сърце Колибри 

  Poetry » Free verse
307 1 4

Пърха ми сърцето от любов

пърха пиленцето малко

иска малко Обич...

търси неговото цвете

сред душите грешни.

инстинктивно

търси истината.

 

Но намира само гаргата

зловеща.

или свраката

нафукана...

дето само за нещо лъскаво

се блещи...

 

Плаче му сърцето на колибрито

че, то е толкоз мъничко

като зрънце леща.

 

Но душата му голяма като цялата

вселена.

© Христо Манчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??