Jun 19, 2009, 11:51 AM

Сърце с иглата ще съшиеш 

  Poetry » Love
965 0 38

Като загубена колетна пратка
объркан луташ се насам-натам.
Сърце прибрано - като в папка,
в дълбоко чекмедже е. И без срам


поглъщат попивателна сълзите -
мъката да скрият от света.
Финални, ударни - в гърдите -
акордите са болка. Но това


значи ли,  че си преболедувал,
загубвайки от свойте сетива?
Не! Видно е - те още съществуват!
Сред тях е Мъката, че Любовта


е прелетяла тихо покрай тебе,
разкъсвайки сърцето ти. Уви -
превърнала го е на дреп подобен,
невъзможен да се заздрави.


С иглата се опитай да съшиеш
надеждата с житейския конец -
разкъсано, Сърцето си да скриеш,
завинаги превърнал го в боец.

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??