Jul 16, 2010, 3:39 PM

Сърцето си да ти разкажа 

  Poetry » Love
733 0 4

Ела до мен и ми подай ръка!

Да съм крушенеца, спасен от твоя  бряг -

за мене сътворен, открит със мъка...

 Изпуснат във искри и пара впряг

към ненаситния любовен пъкъл.

 

Ела, ела, сърцето си да ти разкажа!

Планетата, в която ти и аз изчезваме...

И на одеждите, захвърлили страха,

 свещено голи в нея да се вглеждаме.

Сами в света. Далеч от предразсъдъци,

от лицемерен фалш ковани като брадви.

 

Чрез другия и заради другия да бъдем!

И да изпием аромата на живота...

Ти оглушей, любов, за мъртвото безлюбие,

на завистта  за отрицателната кота,

вдълбала пропаст във очите на глупците,

непроумяващи различието между нас.

 

 В безкрайността на святото ни чувство,

превърнало ни в амалгама от тела,

тъй неделими като полюси в магнита,

и от  души в хармония вибриращи

и цялостни като цветче на маргарита.

 

В  избухнало и многоцветно щастие

да сме - като през май в душата на поета,

 нектар да бъдат сълзите ни кратки,

като плода тръпчиво-сладък на смеха,

от половинки на една и съща ядка.

 

Две безподобни, любещи се божества,

извън пространството и времето да полетим...

Като балон с любов Вселената да нагнетим,

понесли бремето на свойто тържество.

Ела до мен и ми подай ръка!

Сърцето си да ти разкажа...

 

 

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много хубав стих!
  • Когато Адам и Ева за първи път скрили голотата си/а то е било след като опознали страха/те сложили по един смокинов лист.Това били първите одежди.Всяка одежда е подсъзнателен страх.Припомни си Чеховия човек в калъф,който и лете,и зиме носи връхни дрехи,гамаши и чадър...
    Благодаря ви на всички за това,че ми дадохте вниманието си.С много обич-Диана
  • Поздравления!Докосна ме!
  • Ти си го разказала и е невероятно...много малко умеят да си показват душите и сърцата...Благодаря ти Диана!!!
Random works
: ??:??