Nov 5, 2005, 8:53 PM

Със името "Жена" 

  Poetry
1168 0 1
             Ще мога ли да нося с гордост
                              името "Жена",
             ако ти кажа,
             че не успях да върна любовта ти?
             Дали ще бъде подлост,
             ако не опитам пак и пак?

             Ще мога ли да се наричам
                              с името "Жена",
             ако ти кажа,
             че заради теб потъпках и честта си.
             Кажи ми със какви очи
             ще мога на света да гледам?

             Ще мога ли да бъда вярна
                              на името "Жена",
             ако ти кажа,
             че вече нямам сила да обичам.
             Уби във мен последната надежда,
             че мога да бъда щастлива.

             Ще бъда ли пак
                              същата "Жена",
             ако ми кажеш,
             че за теб мигът не значи нищо?
             Защо захвърли споменът красив,
             ще мога ли отново да съм жива?

             Кажи ми,
             как да продължа да съм "Жена",
             жена без чувства,
                   без спомени, без минало?
             И чудя се дали съм още жива,
             дали ще мога да съм
                         "Истинска Жена"?

© Димитрина Станчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??