Sep 25, 2015, 11:01 AM

Съществува ли щастие? 

  Poetry » Phylosophy
324 0 0

 

Съществува ли щастие?


Съществува ли щастие или след нов автогол

осъзнаваш дълбоко, отвътре таз истина гола –

риба слузеста че се е скрила във някой подмол,

остра вилица мръвката не, а езика забола?

 

То е утрешно, имагинерно, за някой с късмет –

крупието към него избутва жетони поредни,

на Венера в покоите често е с радост приет,

на рулетката руска той нивга не бил е последен.

 

А животът-хитрец топка шарена дава ти с жест

и в момента, щом най ти е кеф, той обратно я взима.

Ех, наивнико, как не успял си да схванеш до днес –

да спечели един, трябва губещи двайсет да има.

 

Ще избягаш в салона, потънал в креслото си сам,

от екрана действителност друга ще те утешава.

И след двайсто прераждане може би ти ще си там –

с Колт да правиш във другите дупки, за себе си – слава.

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??