Jun 2, 2013, 4:28 PM

Сътворение 

  Poetry
429 0 2

Не се нуждая от логично обяснение

как точно е възникнал този свят.

Аз вярвам в онзи миг на сътворение

и Авторът не ми е непознат.

 

Не знам как Той прострял е небесата,

като завеса пламнала в звезди.

Защо във кръг оформил е земята,

задал и скорост, за да се върти?

 

Не знам защо морето с точност спира,

вълните му разбиват се дотук.

Когато дъжд от облаци извира,

светкавица предшества своя звук.

 

Как дава знак денят да се покаже?

Кога да падне утринна роса?

Кой бил е в древността, за да разкаже

едно след друго всички чудеса?

 

Вселената, като огромно тяло,

е изградена с мъдрост и във срок.

Светът си има своето начало.

Не хаосът е името, а... Бог.

      

© Ивелина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??