Aug 2, 2020, 12:23 AM

Съюз за истинска демокрация - Бг 

  Poetry
482 0 0

Време е да спрем да се делим на наши и ваши,
на  цветове сини, червени, зелени, бембени,
в съюз за истинска демокрация да се обединим,
и живот щастлив задружно в България да градим.
Знайно е от много древни времена до наши дни,
на живота земен колелото винаги в кръг се върти,
а ние подвластни на егоизма и слабостите си човешки,
правим неизменно все едни и същи фатални грешки.
Неглижираме своето  бездействие и примирението си,
и другите виниме винаги за несбъднатите си мечти,
непременно някой лош е виновен за това или за онова,
а всъщност сме пасивни зрители на собствената си съдба.
Време е да си спомним и да се  поучим от славните дела,
на предците ни, дали живота си, за да я има България сега,
и мъдрия завет на великия Хан Кубрат към своите синове,
непобедими като сноп стрели да бъдат, силни и единни те,
да не се делят, в една посока да гледат и напред да вървят,
заедно всички трудности в живота си задружно да победят.
Да, време е вече грешките си да поправим и  да осъзнаем,
че лекомислено на  ези-тура  повече не трябва да играем,
само обединени можем мечтите наши в дела да претворим,
и непобедими като сноп стрели, достоен живот да изградим.

 

 

© Кръстина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??