Защо са тези низки страсти?
Нима душите ви са по-корави и от камък?
Невъзвращенци, там си останете
и на богатствата се насладете.
А талашитеният й ковчег -
над вас остава да виси като дамоклев меч.
Погребахме я вчера -
там при брат, баща и майка.
Двама бяхме във последния й път.
ИмАне тя си няма.
С едната гордост и достойнство си остана.
Не молеше. Не просеше.
Политна в небесата.
© Ава All rights reserved.