Jul 28, 2006, 12:56 PM

СЪЗВУЧИЕ 

  Poetry
477 0 5


                      На Л.Левчев

Поетите раздадоха се днес безкрай
и трудно ще ги впечатлиш с пари.
Измислят и пишат,... реши и узнай,
и лесно се палят,... иди и ги спри!

Иди, угаси пожара в гръдта им,
жарта ще остане да тлее все там.
От пепел сива и прах са призвани
да вдигат дома си, но знам,

дори да умират за хляб и вода,
забравени подло от своите музи,
преследва ги шумна, беззъба тълпа,
дюдюка подире им изопнала бузи...

Къде сте поети, подайте ръце, 
тръгнете по пътя единни. 
Приемам ги, силна, с любящо сърце,
и ваша оставам завинаги.

07.09.2000 год.

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??