Ако се научиш да живееш
без ненужни вещи и блага,
Ако имаш сили да се смееш
в джоба и без пукната пара,
Ако търсиш само в теб вината,
щом завършиш нещо със провал,
Ако пак си станеш на краката
и не спираш, щом не си успял,
Ако носиш в тебе силна воля
и сърцето смело щом тупти,
Ако не преставаш да се бориш
и изграждаш бъдните си дни...
Ако храбро все напред се взираш,
щом не те отказва и страха,
Ако трудността те мотивира
да извършиш паметни дела,
Ако даваш, без да търсиш нищо,
ако гониш своите мечти,
Ако имаш обич във излишък,
всичко можеш да постигнеш ти!
Ако тайна мъдрост в тебе грее,
би могъл да имаш куп пари...
Но щом искаш вечно да живееш...
Огън трябва! Огън и следи!
Че...
животът наш два пъти спира -
първо, щом поемем сетен дъх...
Ала дваж по-страшно се умира
за последно щом те споменат!
© Любимата All rights reserved.