Една от общите ни споделени тайни е,
че някъде на юг ни викат с теб
вълшебните зелени брегове
и остри като върхове скали,
разцепили морето меко.
Със песен тиха и със стъпки леки
към бреговете се стремим,
спокойствието заедно да докоснем,
за да намерим нежност и посока обща.
И път - един.
© Ема Венева All rights reserved.