May 23, 2023, 12:59 PM

Тайнство 

  Poetry » Landscape
264 0 0

Пътят огнен призовава,

слята пак с духа му палещ,

газя смело по жарава,

пламък ален съм и парещ.

 

Тайнство древно аз владея

тъй пречиствам си душата

щом със огъня се слея

над земята тленна властвам.

 

Танцът вихрен повелява

с чисти помисли да влезеш,

инак ще изпепелява

и живота ти ще вземе.

 

Нестинарство го наричат

ритуалът най-мистичен

на магия той прилича,

и е също толкоз личен.

 

Аз съм огън, той е в мене

за добро и зло-едно сме.

Не танцувам ли-ще дреме,

щом играя-омагьосва.

 

И така-през вековете

майсторството се предава.

Огненото ярко цвете

наша същност си остава...

© Мария Митева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??