Така обичам...
Как обичам тишината!
В нея се преражда моята душа!
Като залъче подхвърлено на сиромаха,
така се радва при срещата ни тя.
Далеч от всичко пошло,
останала сама,
без нищо чуждо,
без капка суета –
само аз и тя!
Така обичам тишината!
Вперил поглед в себе си...
Навътре!
Разголена посреща ме на прага –
тиха, няма
с кристалночиста красота.
Без никакви въпроси!
Само доброта.
Така обичам тишината
и срещата с моята душа.
Иван Стоянов
© Иван Стоянов All rights reserved.