Jun 3, 2017, 11:47 PM

Така стоят нещата 

  Poetry » Free verse
374 3 3

Нощ е...

тъмни сенки се преплитат в мрака!

барове затварят,

пердетата се спускат,

лампи се гасят...

Хрисимите хора не обичат улицата.

Пазят се от простотата!

Клошари със найлони се завиват

стискат си бутилката

(утехата) в ръката

мъничко момиченце претичва

от магазинчето познато.

Дърта курва грозно стене

...изкарва си заплатата...

...чува се далечен плач на гладни бебета...

чувам...

чувам как пияница жена си грозно бие...

 

Чувам и капчиците на росата...

тъжно ми е... но понякога така 

стоят нещата...

© Христо Манчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Уважавам те за това,че не заобикаляш истината, а се спираш и без страх я поглеждаш в очите. Поздрав!
  • Обичам Те за този коментар, Анабел.
  • Директен и натуралистичен, както обикновено... Но всеки стих е пълен с болка и нетърпимост към грозните неща в живота. Силно въздействаш, Цъки!
Random works
: ??:??