May 14, 2008, 11:57 PM

Така сум рекла 

  Poetry » Humour
490 0 5

Не съм руденъ макидонка,

но кат тех сум кибритлия.

Жена сум, зодия увен,

но често пъти мъгърица.

Пунякуга страдам,

ама шъ земъ да пия.

Мъката си да давя,

дано веч' да я надвия.

Ръкупашин бой ш'ий спретнъ,

ръкъвица у лице ш'ий фърла.

Могу патъ си от нея,

ама под робствуту й не вирея.

Се за гърлуту мъ души

и дорде сълзи не пуснъ,

не рачи да си тръгва...

 

Язе съ върнаф от странсфу,

багажо требе да оправям,

ама първу тук да съ разпиша.

Направиф язе обиколка,

но не околосфетска,

а обиколка на делата лични.

Чертътъ рекоф яз да тегла

и да видя що сум постигнАла.

Осфен леку помъдрЕла,

нищо друго не усетиф.

Но и то достатъчно е май,

за да разбера, чи вечи по-спукойну,

треби на животеца да гледам.

Сичко с мъдрус съ пустига,

а тя на женско по-приляга.

Щом си нещо наумим -

кротко нека си го вършим.

И не страдаме напразно,

додето сичко не направим.

Айди, за сега е сичко туй,

дано спохождам ви по-често.

© Пепи Оджакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • за да разбера, чи вечи по-спукойну,
    треби на животеца да гледам.

    И аз така, и аз...!
    Поздравчета, Пепи!

  • хубаво е, че си тук отново...!
    с обич, Пепи...
  • Но пък е добре, че се връщаш ! Привет от мен, нещо се губиш дългосрочно.
  • Тук нещата не се променят,дори и човек да се върне след 100 години!Мая,аз изобщо не претендирам,че съм македонка:"Не съм рудень макидонка".Въпросният говор е смесица от всички,които съм чувала да се говорят из различните краища на България.С уважение!
  • на мен лично ми е доста далечко от македонския говор
Random works
: ??:??