Apr 13, 2014, 12:03 AM

Танцът белязан с кървави следи 

  Poetry » Other
587 0 0

Отново те чакам готова за среща.

Отново те моля, танцувай с мен.

Онзи танц, в който ти ми прошепваш

скрити тайни от Святия Дух

и повеждаш ме в непознатия ангелски свят,

а в същото време толко познат като Теб.

Нека срещна очите ти

и да виждам през тях хоризонти,

никога неоткривани земи

... и душите на хората

търсещи и копнеещи Живото Слово.

Нека движа ръцете си 

заедно с Твоите

благославящи целия свят,

във вълните на морския залив,

заедно с вятъра който незнам

от къде идва и накъде отива.

Искам Твоето присъствие

изпълващо вселената с вечната ти слава.

Непрестанно светещата Светлина в тъмата,

пронизана от кървави следи

на Твоите рани.

И кървавите стъпки на нозете ти

прокарали единствения път

белязан с Разпятие.

Незаслужили спасението ти 

сега вървим по този път

мнозината призвани и малцината избрани.

О, колко чудна е Твоята любов!

Безусловна, дълготърпелива, вечна!

Не искам този танц да свършва!

С Тебе да препускам в откровения,

видения и чудеса желая,

а щом се умора под сянката на Твоите криле

в Твоята почивка да стоя.

 

© Jana Light All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??