Sep 30, 2021, 5:10 PM

Тази късна любов 

  Poetry » Love
560 2 4

Тази късна любов е така уморена...

И покрита е с белези от изгарящи страсти.

Тихо влезе във теб. Тихо влезе и в мене.

Тази есенна обич, вик за последното щастие...

 

Тази късна любов по душа се съблича.

Но, дори среброкоса, тя е млада, красива...

Тя без грим и без капка суетност обича.

Листопадна и зряла. За последно щастлива...

 

Тази късна любов не вини. Не ревнува.

Доверчиво във мрака ръката ти стиска.

Даже късна и есенна, но тя съществува.

Тиха нежност. Но жива. И до болка е истинска...

 

ВАНЯ СТАТЕВА©

© ВАНЯ СТАТЕВА All rights reserved.

Тази късна любов рони листи и думи,
вее гривата бяла на ранния сняг.
Хлопва гневно небе, грее в смях помежду ни,
да напомни, че живи сме. Хора все пак.
Тя се люшка – махало на градски часовник ...
  346 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??