Тази ужасна любов
Тази ужасна любов
е като малко момиче -
вирнала чипия нос,
само на пакости тича!
Тичам със нея и аз!
Ако за миг я изпусна,
пада и ближе без глас
кръв от разцепени устни.
Лакти, ръце, колене -
всичко е рана до рана,
ала на другия ден
болката пак е забравена.
Пак свети старият свят
с нов, по-примамлив син блясък...
Тази любов е инат -
няма със мен да порасне!
Уж с мен роди се, но аз -
вече жена, тя - момиче!
Често се питам през смях
как ли одумват ни всички?
Е, всяко зло - за добро!
Щом стана стара за тичане,
моята млада любов
ще ми затвори очите...
© Петя Божилова All rights reserved.